Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лоран Блан обвинен в сексизъм

18 декември 2013, 12:28 часа • 18147 прочитания

Наставникът на „ПСЖ“ бе обвинен в сексизъм след високомерно отношение към шведската журналистка – Йоана Франден. Французинът се заял с журналистката след неин въпрос относно смяната на тактиката в последния двубой на „ПСЖ“. Джейми Сандерсън от Метро публикува въпросния диалог:

„Имам предвид, жена да говори за тактики е толкова красиво“, казал Лоран Блан и продължил: „Мисля, че е фантастично. Нали знaете какво означава 4-3-3 ?“

Франден отговорила на нападките спокойно, казвайки, че е нейна работа да знае какво означава схемата, преди Блан да продължи със сърказма си.

„Имам предвид, че има много варианти, с които да започнеш двубоя и да играеш. Ха,ха – просто се шегувам“, завършил Блан.

Според Филип О‘Конър, който е работил с шведската журналистка, тези коментари на Блан може да срещнат сериозен отпор. Това не е и първият случай, в който Лоран Блан се държи неучтиво с останалите. Бившият треньор на „петлите“ бе записан преди време да казва, че трябва да се намали броят на чернокожите и арабски футболисти в тима.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес