Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул със знаменит обрат срещу Фулъм, десет от Челси удържаха Брайтън (ВИДЕО)

03 декември 2023, 18:12 часа • 2826 прочитания

Ливърпул бе на минути от шокираща загуба от Фулъм насред „Анфийлд“, но постигна знаменит обрат и се поздрави с трите точки. Срещата завърши при резултат 4:3 за „мърсисайдци“, които до 87-ата минута изоставаха в резултата. Те обаче взеха победата, след като отбелязаха два гола в рамките на само 120 секунди.

Ливърпул се измъкна от трудна ситуация 

Ливърпул поведе в резултата още в 20-ата минута, когато Трент Александър-Арнолд се разписа от фаул. Малко по-късно обаче Фулъм изравни чрез Хари Уилсън. В 38-ата минута домакините отново излязоха напред след страхотен гол на Алексис Мак Алистър. В самия край на първата част обаче лондончани отново изравниха като този път попадението бе на Тете.

След почивката двата тима имаха по няколко добри ситуации, но до нов гол така и не се стигна. Такъв все пак падна в 80-ата минута, и то във вратата на домакините. Боби де Кордова-Рийд се разписа с глава, за да изведе гостите напред в резултата.

След попадението Фулъм се виждаше победител в срещата, но Ендо успя да изравни в 87-ата минута, а само 120 секунди по-късно Ливърпул направи пълен обрат с четвъртия си гол в мача. Той бе дело на Трент Александър-Арнолд, който се възползва от подаване на Костас Цимикас.

Челси хвърли бая сили срещу Брайтън

В друг мач от деня Челси победи Брайтън с 3:2. Лондончани започнаха ударно срещата и поведоха още в 17-ата минута. Беноа Бадиашил намери отлично Енцо Фернандес, който даде преднина на „сините“. Само четири минути по-късно Челси реализира второ попадение. След центриране от корнер Леви Колуил се разписа за 2:0.

Две минути преди края на първата част Брайтън изравни чрез Факундо Буонаноте. Малко след това Челси остана с 10 души на терена, след като Конър Галахар бе изгонен за втори жълт картон.

Фактът, че са с човек по-малко не се отрази на „сините“ и в средата на второто полувреме те отбелязаха трети гол. Той бе дело на Енцо Фернандес, който се разписа от дузпа. Наказателният удар бе за нарушение на Джеймс Милнър с Михайло Мудрик. Във втората минута на даденото от съдията продължение Брайтън върна един гол чрез Педро, но силите на гостите не стигнаха за изравняване.

Висша лига, XIV кръг

Борнемут - Астън Вила 2:2

Челси – Брайтън 3:2

Ливърпул – Фулъм 4:3

Уест Хем – Кристъл Палас 1:1

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес