Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул сгази Брентфорд, но даде две свидни жертви (ВИДЕО)

17 февруари 2024, 17:00 часа • 2630 прочитания

Ливърпул победи Брентфорд с категоричното 4:1 в мач от 25-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за мърсисайдци реализираха Нунес, Мак Алистър, Салах и Гакпо. За домакините точен бе Айвън Тони. Победата на тима на Юрген Клоп обаче бе помрачена от контузиите на Къртис Джоунс и Диого Жота.

Жота и Джоунс се контузиха преди почивката

Ливърпул поведе в 35-ата минута на срещата, когато Диого Жота намери с глава Дарвин Нунес и той се разписа останал сам срещу вратаря на Брентфорд. Малко преди това пък Къртис Джоунс бе заменен принудително заради травма. Минути преди края на първата част Юрген Клоп трябваше да прави втора смяна, след като Жота получи удар в коляното и получи контузия.

Ливърпул смаза съперника през второто полувреме

В самото начало на втората част Ливърпул реализира втори гол. Салах изведе отлично Алексис Мак Алистър и той с прецизен изстрел се разписа с 2:0. Двайсетина минути преди края на редовното време преднината на гостите стана класическа след попадение на Салах. Малко по-късно Брентфорд върна един гол чрез Айвън Тони, преди в 83-ата минута Коди Гакпо да оформи крайното 4:1 за мърсисайдци.

Онзи ден пък Брентфорд купи от Брюж бившия нападател на Лудогорец - Игор Тиаго.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес