Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул се залепи на точка зад Челси в битката за титлата

27 март 2014, 00:13 часа • 9193 прочитания

Ливърпул продължава да мечтае за дългоочакваната титла. "Мърсисайдци" победиха Съндърланд с 2:1 у дома в отложен мач от Премиършип и са само на точка зад лидера Челси. Домакините потрепериха доста за успеха, особено в последните минути.

През първото полувреме Ливърпул доминираше, но без да създаде чисти голови положения. Мениджърът на Съндърланд Густаво Пойет подреди състав с петима в защита и това затрудни ливърпулци. Попречи им и съдийската тройка. Първо страничният съдия спря много опасна атака на домакините с несъществуваща засада, а в 37-ата минута главният съдия Кевин Френд спести червен картон на Сантяго Верхини, който фаулира откъсващия се Луис Суарес. Това бързо бе забравено от "мърсисайдци", след като Стивън Джерард превърна отсъдения пряк-свободен удар в гол. Капитанът насочи топката в горния ляв ъгъл, а Вито Маноне се оказа безпомощен - 1:0. Важният първи гол бе факт и Ливърпул заигра по-спокойно.

Началото на второто полувреме дойде при тотално надмощие на Ливърпул. Домакините разиграваха уверено, позволяваха си много технични отигравания и красиви атаки. При една от тях Джордан Хендерсън пусна към Даниел Стъридж, чийто удар се отклони в тялото на Фил Бардсли и влетя в мрежата - 2:0 и 20-и гол за нападателя в Премиършип през сезона.

В следващите минути Луис Суарес, воден от огромно желание да отбележи, пропусна някои добри ситуации, в които да комбинира със свои съотборници.

Ливърпул съвсем се успокои, а Густаво Пойет реагира с двойна смяна. В игра се появиха Адам Джонсън и Ки, а това определено даде резултат и "черните котки" най-сетне погледнаха към вратата на Ливърпул.

В 71-вата минута Лий Кетърмол стреля мощно, но топката се отби в гредата. И тук някъде трябваше да светне червената лампичка пред мениджъра на Ливърпул Брендън Роджърс. Това не се случи и Съндърланд върна един гол в 76-ата минута. Ки бе оставен непокрит на далечната греда след корнер и на празна врата се разписа с глава - 2:1.

След гола Съндърланд тотално пое инициативата, а Ливърпул незнайно защо се прибра в отбрана. До края на мача защитата на Ливърпул за пореден път през сезона изглеждаше неубедително и само късмета спаси "червените" от изравнителен гол на О'Шей в 89-ата минута.

След този успех Ливърпул има 68т., с пункт по-малко и равни мачове с лидера Челси. Манчестър Сити е с 66 и два мача по-малко. До края на сезона на "Анфийлд" гостуват както лондончани, така и "гражданите".

В другия мач от тази вечер Уест Хям победи Хъл Сити с 2:1.

Васил Хаджийски
Васил Хаджийски Отговорен редактор
Новините днес