Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул се изравни на върха с Арсенал, Вила даде сериозна заявка за топ 4 (ВИДЕО)

21 април 2024, 21:43 часа • 2805 прочитания

Ливърпул събра 74 точки и се изравни с Арсенал на върха в класирането на Висшата лига. Мърсисайдци надвиха Фулъм с 3:1 в двубой от 34-тия кръг на английското първенство. Отборът на Юрген Клоп, който в този сблъсък даде почивка на част от звездите си, и "артилеристите" водят с пункт пред Манчестър Сити. "Гражданите" обаче са мач по-малко.

Фулъм-Ливърпул: Как се разви срещата

На "Крейвън Котидж" гостите поведоха в 32-рата минута след майсторско изпълнение на пряк свободен удар от Трент Александър-Арнолд. В добавеното време на първата част Тимоти Кастан възстанови паритета. В 53-тата минута Райън Гравенберх бе точен с шут от дъгата за 1:2. В 72-рата минута Диого Жота се разписа за крайното 3:1, възползвайки се от извеждащ пас на Гакпо.

ОЩЕ: Юнайтед е на финал за ФА Къп! "Червените дяволи" оцеляха след гаф и уникална драма (ВИДЕО)

Дните до Евро

Астън Вила гони уверено топ 4

По-рано през деня Астън Вила подчини Борнемут с 3:1 у дома и даде сериозна заявка за топ 4. "Лъвовете" са с 6 точки пред петия Тотнъм, но "шпорите" са с две неизиграни срещи. Доминик Соланке изведе гостите напред в 30-ата минута от дузпа. До почивката Морган Роджърс изравни. През второто полувреме Муса Диаби и Леон Бейли реализираха, за да донесат успеха на тима си.

Първенство на Англия по футбол, мачове от 34-ия кръг на Висшата лига:

Евертън - Нотингам Форест - 2:0

Астън Вила - Борнемут - 3:1

Кристъл Палас - Уест Хем - 5:2

Фулъм - Ливърпул - 1:3

ОЩЕ: Арсенал удари Уулвърхемптън и продължава да мечтае за титлата във Висшата лига (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес