Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул се доближи до върха, Фулъм громи, Брайтън с обрат (ВИДЕО)

06 декември 2023, 23:32 часа • 3066 прочитания

Ливърпул постигна ценен успех с 2:0 при визитата си на Шефилд Юнайтед в двубой от 15-ия кръг на Висшата лига. На "Брамал Лейн" попаденията в срещата реализираха капитанът на мърсисайдци Върджил ван Дайк и унгарският халф Доминик Собослай. Вратарят на "остриетата" Уесли Фодерингам направи няколко впечатляващи спасявания.

Така отборът на Юрген Клоп вече има 34 точки в своя актив, които го доближават на 2 от лидера Арсенал. Шефилд от своя страна остава на дъното в класирането с 5 пункта и една единствена победа. 

ПРЕДИ ДНИ: Ливърпул със знаменит обрат срещу Фулъм, десет от Челси удържаха Брайтън (ВИДЕО)

Ван Дайк и Собослай бележат за Ливърпул

Очаквано през първото полувреме Ливърпул беше по-активният тим. Най-сериозните опасности идваха от корнери, но съперниковият страж се справяше. Той обаче нямаше какво да стори в 37-ата минута, когато Ван Дайк засече центриране на Трент Александър-Арнолд и откри резултата. В 56-ата минута Фодерингам демонстрира блестящ рефлекс и изби силен шут на Салах. Вратарят стори същото и по-късно при опит на Дарвин Нунес. В добавеното време на сблъсъка Собослай сложи точка на спора.

Брайтън обърна Брентфорд, Фулъм громи

В другите срещи от кръга Брайтън обърна Брентфорд и победи с 2:1. Мбуемо изведе "пчеличките" напред, ала чрез попадения на Паскал Грос и Джак Хиншълуд "чайките" завоюваха трите точки. Фулъм пък размаза Нотингам Форест с 5:0. Раул Хименез и Алекс Айоби вкараха по два гола. Един добави Том Киърни.

ОЩЕ: Люта битка: Ливърпул, Ман Сити, Байерн и Челси спорят за 20-годишен талант

Спортните рубрики на Спортни новини - Actualno.com вече са онлайн!🤩 ✍️Всяка седмица Ви очакват коментари, анализи,...

Публикувахте от Спортни новини - Actualno.com в Понеделник, 27 ноември 2023 г.
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес