Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул разплака Челси в 118' и подари изстрадан трофей на отиващия си Клоп (ВИДЕО)

25 февруари 2024, 19:43 часа • 4343 прочитания

Английският гранд Ливърпул успя да спечели трофея Карабао Къп, след като победи Челси с 1:0 след продължения на финала на турнира! Капитанът Върджил ван Дайк донесе триумфа на мърсисайдци с гол секунди преди изтичането на 120-те минути на "Уембли".

Ливърпул спечели Купата на Лигата

Сблъсъкът в Лондон бе изключително равностоен, като макар и да не предложи попадения в редовното време, то голови ситуации имаше в изобилие. С изключителна роля за успеха на Ливърпул бе резервният страж Каоимин Келехър, който направи 10 спасявания.

Мърсисайдци победиха Челси на финала

Първата по-интересна ситуация дойде в 33-ата минута, когато бившият футболист на Ливърпул Рахим Стърлинг вкара във вратата на Келехър. Голът обаче бе отменен заради много тънка засада. Съдбата върна "жеста" в 60-ата минута, когато Ван Дайк вкара, но нова полемична засада отмени попадението.

Челси - Ливърпул

Ван Дайк вкара победния гол за "червените"

В последните минути отбраната на Ливърпул на няколко пъти се пропука, но Келехър измъкна отбора си. Не по-маловажни бяха намесите и на стража на Челси Джордже Петрович. В продълженията Ливърпул пък Ливърпул имаше инициативата и стигна до гол в 118-ата минута, когато Ван Дайк се разписа.

Така Ливърпул подари още един трофей на емблематичния си мениджър Юрген Клоп, който обяви, че ще напусне "Анфийлд" в края на сезона. За мърсисайдци остават още три фронта, на които могат да се борят за трофей - Висшата лига, Лига Европа и ФА Къп. Ето с кой се падна Ливърпул на 1/8-финалите в Лига Европа.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес