Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул прескочи пропастта и докосва първи финал за 2024-а (ВИДЕО)

10 януари 2024, 23:56 часа • 3054 прочитания

Английският гранд Ливърпул записа пореден обрат през този сезон, за да разочарова Фулъм и да го победи с 2:1 в първа среща от полуфиналите за Купата на Лигата. Бившият ас на Челси и Арсенал Вилиан даде аванс на "котиджърс" на "Анфийлд" през първата част, но през второто полувреме мърсисайдци стигнаха до пълен обрат.

Ливърпул обърна Фулъм на "Анфийлд"

Ливърпул, който преминава през кадрови кошмар с цели 9 отсъстващи играчи, не започна убедително срещата и бе наказан в 19-ата минута, когато Вилиан се разписа. През второто полувреме обаче възпитаниците на Юрген Клоп намериха сили да реагират и да стигнат до пълен обрат, който да им осигури комфортен резултат преди реванша в Лондон.

Ливърпул - Фулъм

"Червените" на крачка от финал за Купата на Лигата

Къртис Джоунс изравни резултата в средата на второто полувреме, а само три минути по-късно Коди Гакпо направи обрата пълен. И за двата гола асистенция направи Дарвин Нунес. Реваншът на стадиона на Фулъм е на 24 януари. Победителят ще се класира за големия финал, където ще срещне един измежду Челси и Мидълзбро.

"Сините" се издъниха звучно в първия полуфинален мач, но ще се надяват на положителен резултат в реванша на "Стамфорд Бридж".

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес