Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул отмъква младок под носа на Манчестър Сити

25 януари 2023, 11:32 часа • 3921 прочитания

Ливърпул е фаворит за подписа на младата звезда на Борусия Дортмунд Джуд Белингам. 19-годишният футболист се представя страхотно с екипа на ''жълто-черните'' и логично привлече погледите на редица топклубове в Европа. Много сериозен интерес към талантливия англичанин има и от страна на Манчестър Сити, но в Германия са категорични, че мърсисайдци ще отмъкнат играча под носа на ''гражданите''.

Белингам пристигна на "Сигнал Идуна Парк" през лятото на 2020 година от Бирмингам. Тогава германците платиха 25 милиона евро за правата му. Той се отплати за гласуваното му доверие, като до момента има 113 мача за вестфалци, в които е реализирал 20 гола и е направил 22 асистенции. Той дори попадна в състава на Англия за Мондиала в Катар.

Джуд Белингам

Представянето на 19-годишното крило през последните години много е впечатлило мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който иска да вземе играча на всяка цена. Това обаче няма да бъде никак лесно, тъй като шефовете на Борусия Дортмунд ще искат между 100 и 150 милиона за правата на Белингам.

Самият футболист е готов да премине в някой от топтимовете на Стария континент, като желанието му е да бъде някой измежду Ливърпул, Манчестър Сити или испанския Реал Мадрид. Очаква се в следващите дни да има развитие около бъдещето му.

Ливърпул пък е готов да се раздели с една от големите си звезди, като "червените" вече са поставили цена - има и заинтересован клуб.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес