Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул е начело! Този път вкара "само" 4 на Тотнъм

30 март 2014, 19:54 часа • 10517 прочитания

Ливърпул излезе начело в Премиършип шест кръга преди края на сезона. "Мърсисайдци" разгромиха Тотнъм с 4:0 за деветата си поредна победа. По този начин Ливърпул събра 71 т., с две повече от втория Челси. Трети е Манчестър Сити с 67, но и два мача по-малко от новия лидер. Челси и Сити гостуват на "Анфийлд" до края на сезона в мачовете, които ще решат титлата.

По-рано през сезона Ливърпул победи Тотнъм с 5:0 насред "Уайт Харт Лейн". Днешният двубой отново започна кошмарно за "шпорите". Още във втората минута Глен Джонсън центрира отдясно и Юнес Кабул засече топката с собствената си врата. Това даде допълнителна мотивация на Ливърпул и домакините започнаха още по-настървени атаки към вратата на Уго Лорис. Положението за Тотнъм се утежни след като Ян Вертонген получи травма и бе заменен от Майкъл Доусън. Още с първото си докосване до топката англичанинът я подари на Луис Суарес, той се пребори с Кабул и пусна топката покрай вратаря за 2:0 в 25-ата минута. Играта на централните защитници на Тотнъм бе безобразна.

Едва след този гол, Тотнъм погледна към Симон Миноле. Голов удар на Кристиан Ериксен обаче бе спрян от страхотен шпагат на Мартин Шкъртел в 26-ата минута. Набил Бенталеб пък стреля безопасно минути по-късно. В края на първата част Миноле спаси акробатично удар на Гулфи Сигурдсон. Това бяха и най-добрите минути на Тотнъм в мача.

Ливърпул отново взе нещата в свои ръце в началото на второто полувреме. Джордън Хендерсън пропусна по-рано да направи резултата класически, след като не уцели опразнената врата след отличен пас на Рахим Стърлинг в 54-ата минута. В следващата атака закономерното се случи. Фелипе Коутиньо си откри позиция за стрелба и с много точен удар не остави шансове на Лорис - 3:0. Тотнъм бе в нокаут, а през второто полувреме "шпорите" не успяха нито веднъж да застрашат вратата на Ливърпул, благодарение на стабилната игра на защитата на домакините, нещо ново през сезона.

Ливърпул спокойно контролираше случващото се в мача и в 75-ата минута вкара нов гол. Джордън Хендерсън центрира от пряк-свободен удар, Луис Суарес хитро пусна топката между краката си и изненада Лорис, който не успя да реагира - 4:0. Категоричен резултат, при това с лекота. "Анфийлд" ликуваше, усещайки шампионския стил на този Ливърпул. За титла обаче е рано да се говори, предвид престоящите мачове с колосите Челси и Манчестър Сити. Тотнъм пък очевидно ще доиграва сезона с основна цел класиране в Лига Европа. Лондончани вече чакат пристигането на нов мениджър от лятото, който по всяка вероятност ще е Луис Ван Гаал.

Васил Хаджийски
Васил Хаджийски Отговорен редактор
Новините днес