Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Льов: За германския футбол не идват мрачни времена

27 юни 2018, 21:33 часа • 3662 прочитания

Старши треньорът на германския национален отбор Йоахим Льов не смята, че отпадането на националният отбор от плейофите на Световното първенство в Русия бележи началото на "мрачни времена" в историята на германския футбол. Той изрази това мнение на пресконференцията след срещата.

Екипът на Германия, който е настоящият световен шампион, не достигна до осминафинала на турнира в Русия. Германците заеха последното, четвърто място в група F, като загубиха в последния кръг на груповата фаза от южнокорейския отбор с резултат от 0: 2.

"Дали са дошли мрачни времена за германския футбол? Не мисля. До неотдавна ние винаги бяхме в полуфиналите и финалите на големите турнири, включително и сред четирите най-силни отбори, но сега ние отпадаме и това е свързано с тъга и разочарование“, каза Льов, цитиран от БГНЕС.

"Но ние имаме млади, талантливи играчи, които имат голям потенциал. Това се е случвало и в други страни. Просто трябва да се направят изводи и да продължим напред“, каза експертът, който оглавява националния отбор от 2006 г. насам.

Германският национален отбор е печелил четири пъти Световното първенство по футбол и три пъти Европейското.

Южнокорейските футболисти също не успяха да стигнат до плейофите. За следващия етап си проправиха път отборите на Швеция и Мексико.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес