Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Леверкузен пренаписва историята всеки мач! Разгром с 5 гола за 50-и двубой без загуба (ВИДЕО)

12 май 2024, 22:41 часа • 3309 прочитания

Байер Леверкузен продължава да пише история! "Аспирините" разгромиха с 5:0 Бохум като гост и постигнаха 50-ия си пореден мач без загуба във всички турнири. В двубоя от 33-тия кръг на Бундеслигата точни за отбора на Шаби Алонсо бяха Патрик Шик, Виктор Бонифасе, Амин Адли, Йосип Станишич и Алехандро Грималдо.

Байер Леверкузен игра с човек повече 75 минути

Още в 15-ата минута задачата на Леверкузен се улесни, тъй като Феликс Паслаак получи директен червен картон и остави домакините с човек по-малко на терена. Гостите се възползваха от численото си преимущество в края на първото полувреме, когато Патрик Шик откри резултата, а Виктор Бонифейс удвои аванса на тима си от дузпа.

ОЩЕ: Фортуна обича Леверкузен! Автогол и късна драма класираха "аспирините" на финал в Лига Европа (ВИДЕО)

Леверкузен громи

Четвърт час преди края на редовното време резервата Амин Адли също се разписа. Малко по-късно Йосип Станишич вкара за 0:4, а в третата минута от добавеното време Грималдо оформи крайния резултат. Така "аспирините" събраха 87 точки на върха. Бохум остана на 14-ата позиция с 33 пункта.

Дебютант блести за Байерн Мюнхен

В друг двубой от кръга Байерн Мюнхен надви с 2:0 Волфсбург. Срещата ще се запомни с отличния дебют на полузащитника Ловро Звонарек. 19-годишният хърватин се нуждаеше само от 3 минути и 14 секунди, за да отбележи попадение. В 13-ата минута Леон Горецка също записа името си сред голмайсторите. Баварците са на второ място със 72 точки - 2 пред третия Щутгарт.

ОЩЕ: Съдия си признал за фрапантна грешка в полуфинала между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес