Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Леонардо относно скандала с ударен от него съдия

22 ноември 2013, 12:56 часа • 9725 прочитания

Изпълнителният директор на „ПСЖ“, Леонардо, бе наказан през лятото с отстраняване от френското първенство за 13 месеца, след като бе обвинен за посегателство срещу съдия. Той ще изтърпи наказанието си до началото на юли 2014г., защото телевизионните камери са го уловили да „блъска“ с лявото си рамо съдията Александре Кастро в тунела на „Парк де Пренс“, след равенството 1:1 между „ПСЖ“ и „Валенсиен“ през май тази година.

Леонардо в момента е извън всякакви събития свързани с футбола, но въпреки това реши да направи изказване по случая и да покаже колко е набрал и на Мишел Платини. Президентът на УЕФА също е взел отношение по повод този инцидент, а реакцията на Леонардо определено е раздразнителна.

„Ще си отстоявам позицията и правата. Целият случай бе излишно пресилен от френската лига и от УЕФА, в частност – Платини. Политическите игрички заемат водещо място сред ръководните постове във футбола“, коментира той пред  La Gazzetta dello Sport.

„Не съм съгласен с изказванията по случая и не ми харесва отношението на Платини към мен. Той каза неща по мой адрес, които са неприемливи. Платини си е един политик отвътре и освен това е много мнителен“.

Леонардо отстъпи директорския си пост в „ПСЖ“ през лятото и оттогава е безработен. Междувременно се тиражираха слухове, че ще се върне в „Интер“, но към момента няма оферта от клуба.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес