Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легендарен вратар-голмайстор спира с футбола

04 април 2014, 16:14 часа • 10832 прочитания

Великият вратар-голмайстор Роджерио Сени спира с футбола. След повече от 1000 мача на клубно ниво стражът на Сао Пауло  заяви, че това е последната му година във футбола. Бразилецът е известен с това, че е най-резултатният вратар в историята на най-великата игра. Стражът е отбелязал 114 гола в кариерата си- цифра, на която доста полеви футболисти биха завидели. Преобладаващата част от тези голове Сени е отбелязал след преки свободни удари и дузпи.
 
Любопитно е, че бразилецът беше обявил, че спира със съзтезателната си кариера и през миналата година. По-късно реши да преподпише договора си със Сао Пауло.

"Този път наистина спирам. Сега се чувствам по-добре, отколкото миналата година по това време, но наистина трябва да прекратя кариерата си. Имам някои болежки, но за моята възраст това е нормално. Надявам се тази година да сме великолепни в последния ми сезон", сподели Сени.

Роджерио Сени е световен шампион с Бразилия от 2002 г. Той има три титли на родината си със Сао Паоло и е печелил два пъти Копа Либертадорес със същия клуб. В края на сезона Сени ще навърши 42 години.

Още от най-актуалните новини от спорта, можете да намерите ТУК.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес