Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легенда на Шотландия куфее на AC/DC преди мача с Германия на Евро 2024 (ВИДЕО)

14 юни 2024, 12:00 часа • 759 прочитания

Една от най-големите легенди на шотландския футбол Али МакКойст намери интересен начин да разпусне преди старта на Европейското първенство в Германия. Бившият нападател на Глазгоу Рейнджърс и "гайдарите" е част от коментаторския екип на една от британските телевизии, които ще излъчват мачовете от надпреварата на Острова.

Али МакКойст е голям фен на бандата

МакКойст реши да се „подготви“ за старта на Евро 2024 като посети концерт на рок легендите AC/DC. Австралийската банда има турне на Стария континент като онази вечер бе в Мюнхен, където днес се открива Европейското първенство с двубой между домакините от Германия и Шотландия.

Бившият нападател качи в социалните мрежи клипчета от концерта на AC/DC, на които се вижда как куфее на парчетата на бандата. Днес той ще се надява неговите сънародници да успеят да вземат нещо от именития си съперник. Мачът между Германия и Шотландия стартира в 22:00 часа българско време.

ОЩЕ: Евро 2024: Пълна ТВ програма за Европейското първенство по футбол в Германия 

Кой е Али МакКойст

Алистър "Али" МакКойст е десеткратен шампион на Шотландия с Глазгоу Рейнджърс. Във визитката си той има още една Купа на страната и 9 Купи на Лигата. В кариерата си два пъти печели „Златната обувка“ за голмайстор на Европа, а веднъж е голмайстор и на турнира за КЕШ.

Освен за Рейнджърс той е играл и за Сейнт Джонстън, Съндърланд и Килмарнък. МакКойст има 61 мача за националния отбор на Шотландия, в които е реализирал 19 попадения. С „гайдарите“ участва на Световното първенство през 1990-та, както и на две Европейски – 1992-ра и 1996-та.

ОЩЕ: Може ли Скот МакТоминей да поведе Шотландия към пренаписване на историята на Евро 2024?

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес