Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легенда на Реал отказа да поеме Лийдс

07 февруари 2023, 11:10 часа • 838 прочитания

Легендарният нападател на Реал Мадрид от близкото минало Раул Гонсалес Бланко е отказал да поеме английския Лийдс. Преди дни йорширци освободиха досегашния мениджър на тима Джеси Марш заради слаби резултати. В момента отборът се намира на незавидното 17-то място във временното класиране във Висшата лига с 18 точки – само на три пред последния Саутхемптън.

След раздялата с Марш ръководството на Лийдс спешно търси кой да го замести и да опита да спаси клуба от изпадане. За поста се спрягаха различни имена, между които и това на бившия мениджър на отбора Марсело Биелса, но всички те отказаха да се нагърбят с тежката задача да отлепят тима от дъното.

Днес пък испанските медии съобщиха, че шефовете на Лийдс са се свързали с бившия нападател на Реал Мадрид Раул, за да го поканят за мениджър. В момента той води втория отбор на „кралете“. Легендата на „белия балет“ обаче категорично е отказал, като е споделил, че сега не е момента да напуска дубъла на Реал, за да се бори за оцеляване в Англия.

45-годишният Раул е юноша на Атлетико Мадрид, но изгрява за големия футбол в градския съперник Реал. Нападателят изиграва общо 741 мача за „лос бланкос“, в които реализира 323 гола и дава 114 асистенции. След това кариерата му преминава през Шалке, Ал Сад и Ню Йорк Космос.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес