Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лапорта призна: Барселона продължава да дължи пари на Меси

03 юли 2023, 16:52 часа • 1368 прочитания

Барселона продължава да дължи пари на Лионел Меси. Това призна президентът на каталунците Жоан Лапорта пред испанските медии. Както е известно суперзвездата напусна тима от „Камп Ноу“ през лятото на 2021 година. Тогава клубът имаше сериозни проблеми и, за да не наруши правилата за финансов феърплей, не успя да предложи нов договор на световния шампион с Аржентина.

Договорката с предишното ръководство 

Лапорта сподели, че предишното ръководство на Барселона е имало уговорка с футболиста част от заплатите му да бъдат на разсрочено плащане. Това е било направено заради пандемията от коронавирус и финансовата криза, която обхвана световния футбол. По думите му каталунците ще плащат на Меси до 2025 година.

Клубът е изряден и плаща навреме 

„Клубът дължи на Меси разсрочени плащания на заплати, които са договорени от ръководството на Барса по време на пандемията. Всички те ще приключат през 2025 година. Барселона е изряден и ги спазва стриктно плащанията. Трябва да разберете, че клубът все още се намира в деликатна ситуация".

"Има някои неща на пазара, които не трябва да пренебрегвате. Бях в Катар, за да преговарям с влиятелни хора, които биха искали да инвестират и да си партнират с Барселона“, заяви президентът на каталунците.

Онзи ден пък Барса би шута на вечно контузен световен шампион.

Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" с футболни коментари и анализи

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес