Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лацио подчини Монца на Вальо Антов (ВИДЕО)

02 април 2023, 18:12 часа • 823 прочитания

Лацио постигна рутинна победа като гост срещу Монца в двубой от 28-ия кръг на Серия А. "Римските орли" надделяха с 2:0, а точни бяха Педро през първата част и Сергей Милинкович-Савич, който отбеляза прекрасно попадение от пряк свободен удар след почивката. Валентин Антов се появи в 59-ата минута и се представи стабилно в отбрана.

През първата част мачът бе равностоен. Положения имаше и пред двете врати. В 13-ата минута Педро преодоля Ди Грегорио, за да открие резултата. Дзакани и Луис Алберто пропуснаха да удвоят, а Стефано Сенси можеше да възстанови равенството. В край на сметката "небесносините" се оттеглиха на почивката с гол аванс.

ОЩЕ: Златан може да стане съотборник на Вальо Антов

Второто полувреме бе значително по-спокойно. В 56-ата минута Милинкович-Савич вкара за 0:2. Сръбският полузащитник изпълни феноменален пряк свободен удар, като остави безпомощен стража на домакините. Антов се появи в игра около 60-ата минута и пресече няколко опасни подавания. В самия край на сблъсъка Монца можеше да върне едно попадение, ако не бяха страхотните намеси на Проведел.

ОЩЕ: Грозно: Хитлерсон и антисемитски викове по време на дербито Лацио - Рома (ВИДЕО)

Така Лацио затвърди добрата си форма, след като в миналия кръг победи и Рома. Тимът на Маурицио Сари се намира на втора позиция с 55 точки - цели 16 зад лидера Наполи. "Римските орли" се изправят срещу Ювентус на 8 април. Антов и съотборниците му заемат 13-ата позиция с 34 пункта.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес