Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кръг преди края: Борусия задмина Байерн и е на върха! (ВИДЕО)

21 май 2023, 20:25 часа • 4409 прочитания

Борусия Дортмунд се възползва от грешката на Байерн Мюнхен срещу РБ Лайпциг и се качи на върха в Бундеслигата един кръг преди края на сезона. Тимът на Един Терзич победи с 3:0 Аугсбург като гост. В герой за "жълто-черните" се превърна Себастиан Алер, който се разписа на два пъти, а в заключителните минути на двубоя Юлиан Брант оформи класическия резултат.

Напълно очаквано мачът протече под доминацията на Борусия. До средата на първата част Брант и Алер пропуснаха няколко добри положения, а в 38-ата минута задачата на "жълто-черните" се улесни. Главният съдия Тобиас Уелц изгони Феликс Удокай за нарушение срещу Донийл Мален и остави домакините с човек по-малко. От последвалия фал пък Никлас Зюле нацели гредата.

След почивката статуквото се запази. Гереро стреля опасно, шут на Емре Джан попадна в страничния стълб за втори път в двубоя. Логичното най-накрая се случи в 58-ата минута, когато Алер откри, възползвайки се от грешка на съперников бранител. Таранът удвои малко преди да изтече редовното време. В заключителните секунди пък Брант се разписа след куп пропуски по-рано и оформи крайното 0:3.

Отборът на Един Терзич е лидер в Бундеслигата със 70 точки - с 2 пред Байерн. В последния кръг от сезона Борусия ще приеме Майнц на "Сигнал Идуна Парк", докато баварците ще трябва да се справи с визитата си на Кьолн.  

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес