Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кошмарен обрат за Дортмунд и в Бундеслигата! Лайпциг продължава да бие наред (резултати)

26 октомври 2024, 18:40 часа • 492 прочитания

Немският гранд Борусия Дортмунд допусна загуба от Аугсбург с 1:2 като гост след обрат в среща от осмия кръг на Бундеслигата. "Жълто-черните", които през седмицата паднаха от Реал Мадрид с 2:5 в Шампионска лига, записаха ново поражение, което ги оставя извън топ 6 в шампионата на Германия.

Борусия Дортмунд загуби от Аугсбург в Бундеслигата

Загубата напомни за тази от Реал, когато Дортмунд поведе в резултата, но допусна пълен обрат и загуби. Мачът срещу Аугсбург започна отлично за Борусия, като пак като в предния мач Дониел Мален откри резултата, разписвайки се още в четвъртата минута.

В 25-ата минута Клод-Морис изравни за Аугсбург. На почивката Дортмунд извърши двойна смяна, но в 50-ата минута Клод-Морис вкара втори гол за домакините. До края Борусия така и не намери път към вратата на Аугсбург, а дълбоко в добавеното време на мача Алмугера Кабар от тима на Дортмунд бе изгонен с втори жълт картон.

Борусия Дортмунд

РБ Лайпциг победи Фрайбург след обрат

По същото време се изиграха още няколко мача от Бундеслигата, като Ред Бул Лайпциг се утвърди на върха в класирането с четвърта поредна победа, постигната над отбора на Фрайбург с резултат 3:1 като домакин. "Биковете" изостанаха в резултата след гол на Доан, но Орбан, Геертруда и Опенда донесоха обрат.

В класирането Лайпциг е лидер с 20 точки, следван от Байерн, който е със 17 пункта, но и мач по-малко. Фрайбург е трети с 15 пункта. Борусия  Дортмунд е седми с 13 точки, а Аугсбург е 11-и с 10 точки.

Резултати от 8-ия кръг на Бундеслигата:

  • Аугсбург 2:1 Дортмунд
  • Лайпциг 3:1 Фрайбург
  • Санкт Паули 0:0 Волфсбург
  • Щутгарт 2:1 Холщайн Кил
  • Предстои от 19:30 часа: Вердер Бремен - Байер Леверкузен

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес