Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Конте: Все още не сме постигнали нищо

04 април 2014, 10:51 часа • 4750 прочитания

Треньорът на Ювентус Антонио Конте смята, че неговият отбор заслужено е спечелил първия мач срещу Лион от 1/4-финалите в Лига Европа. „Бианконерите” победиха като гост французите с 1:0. Единственото попадение за тима на Конте отбеляза Леонардо Бонучи в 85-та минута. Въпреки успеха, наставникът на италианците не смята, че битката за мястото на полуфинала е решена.

"Мисля, че победата е заслужен резултат, но знаем, че все още не сме постигнали нищо, тъй като предстои реванш. Дойдохме в Лион не да се защитаваме, а да атакуваме и да си тръгнем с победа, която да направи реванша малко по-комфортен за нас" – смята Конте.

Според наставника на Ювентус добрата физическа подготовка, която имат неговите футболисти е била основната причина за успеха на отбора му.

"Никога не съм се безпокоил за физическата подготовка на отбора, тъй като всички играчи работят усърдно, въпреки големия брой мачове през този сезон. Днес ни беше трудно. Лион се опитваше да ни спре, използвайки персонална опека по целия терен. В такава ситуация се налага да разчиташ на индивидуалните умения на футболистите. През втората част Лион намали скоростта, благодарение на което работихме с топката по-добре и създадохме няколко положения, в едно от които успяхме да отбележим” – заяви Антонио Конте.

Още от най-актуалните новини от спорта, можете да намерите ТУК.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес