Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой ще е най-красивият гол на сезона?

11 ноември 2013, 14:52 часа • 16299 прочитания

Голове на нападателите Неймар и Златан Ибрахимович са най-ярките кандидати в списъка с претенденти за наградата на името на Ференц Пушкаш, връчвана за най-красив гол за сезона, съобщи сайтът на Международната футболна федерация ФИФА.

ФИФА обяви днес списък с 10 номинирани за приза. Попадението на Неймар е от мача срещу Япония в Купата на конфедерациите на 15 юни, а този на шведа - във вратата на Англия на 13 ноември миналата година в контролна среща.

За наградата спорят също Петер Анкерсен (Есберг, Дания), Лиза Де Вана (Скай Блу, Нова Зеландия, жени), Антонио Ди Натале (Удинезе, Италия), Панайотис Коне (Болоня, Италия), Даниел Лудуеня (Пачука, Мексико), Неманя Матич (Бенфика, Португалия), Луиза Несиб (Лион, Франция, жени), Хуан Мануел Оливера (Наутико, Бразилия).

Запалянковците ще могат да направят своя избор на страниците FIFA.com и francefootball.fr до 9 ноември, когато ще бъдат обявени три номинации. Името на победителя ще бъде обявено на 13 януари в Цюрих, на церемонията по връчване на "Златната топка" на ФИФА.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес