Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ключов играч за ерата "Клоп" в Ливърпул се оттегли от футбола

12 октомври 2024, 15:24 часа • 512 прочитания

Един от ключовите футболисти в ерата на Юрген Клоп в Ливърпул - Жоел Матип, сложи край на професионалната си кариера. Защитникът се оттегли от футбола на 33-годишна възраст, като в кариерата си игра само за два клуба: Ливърпул и немския Шалке 04.

Жоел Матип прекрати професионалната си кариера

Матип реши да се пенсионира, след като така и не успя да си намери нов клуб след изтичането на договора му с Ливърпул през лятото. Той премина на "Анфийлд" през 2016 година със свободен трансфер и се задържа там в продължение на осем години, изигравайки 201 мача с червената фланелка.

Жоел Матип

Дългогодишният защитник на Ливърпул не успя да си намери нов отбор

Матип се отчете с 6 гола и 11 асистенции в кариерата си за Ливърпул, а най-ценна се оказа асистенцията му на финала на Шампионска лига срещу Тотнъм през 2019-а, когато "червените" спечелиха шестата си европейска купа. Бранителят се отличаваше с характерни за него пробиви през центъра на терена.

Жоел Матип бе изключително постоянен в изявите си в Ливърпул, което го превърна в ключов футболист за Юрген Клоп. С него на терена мърсисайдци записаха 76 сухи мрежи, което допринесе за спечелването на Шампионска лига, Висшата лига, ФА Къп и два трофея от Купата на Лигата.

ОЩЕ: Почина един от шампионите на Ливърпул в ерата на Бил Шенкли

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес