Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Клинсман: Крайно време е Англия да се докаже

15 ноември 2013, 09:51 часа • 14994 прочитания

Немската легенда, Юрген Клинсман, заяви, че е крайно време Англия да докаже, че е сила във световния футбол и да се нареди поне сред осемте най-добри отбора в Бразилия. В момента Клинсман е тreньор на националния отбор на САЩ, а по време на кариерата си като футболист е играл два сезона и в „Тотнъм“. „Те са една от водещите футболни нации в света, но трябва да го докажат“, коментира той.

Под ръководтсtвото на Клинсман отборът на САЩ също се класира за световните финали, като днес те играят приятелска среща с Шотландия. Предвид богатата история на Германия на световни финали и силните футболисти в сегашните им редици, Клинсман очаква поредно много добро представяне на родните му колеги и евентуален трофей.

„Когато човек има очаквания към Германия, то те са поне за финал. Сега това се подкрепя и от страхотните футболисти, които има в отбора“, допълва Клинсман.

Във вторник Англия и Германия ще играят приятелски двубой на „Уембли“. Двата отбора са си поделили по три победи от срещите между тях от началото на 2000г. насам, информира bbc.co.uk.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес