Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карим Бензема: Историята ми с Франция приключи

19 декември 2022, 17:23 часа • 3756 прочитания

Носителят на "Златната топка" Карим Бензема обяви края на международната си кариера. Ден след като Франция загуби финала на Световното първенство от Аржентина, нападателят на Реал Мадрид написа в Twitter, че повече няма да се състезава за националния отбор.

"Положих усилията и направих грешките, които бяха необходими, за да бъда там, където съм днес, и се гордея с това! Написах моята история и нашата приключва", написа 35-годишният Бензема.

Той трябваше да се оттегли от Световното първенство още преди първия мач на "петлите" заради контузия на лявото бедро. Беше върнат на тренировъчната база на Реал Мадрид и се твърдеше, че е успял да се възстанови навреме, за да се включи дори за финала. Само че селекционерът Дидие Дешан не го извика, въпреки че не го извади официално от групата.

В последния ден на Мондиала в Катар се разбра, че Бензема е отказал предложение на френския президент Еманюел Макрон да гледа двубоя срещу "гаучосите" на живо от трибуните на стадион "Лусаил".

Нападателят дълги години не игра за националния тим заради дело срещу бившия си съотборник при "петлите" Матийо Валбуена, свързан с подкуп за секс запис. Звездният футболист дори получи едногодишна условна присъда и съдът във Версай му наложи глоба от 75 000 евро през есента на 2021 г.

Дешан реабилитира Бензема в стартовия състав на Европейското първенство миналата година, където обаче Франция отпадна в началото на елиминационната фаза след поражение от Швейцария.

Все пак Бензема успя да спечели голям трофей на национално ниво, като триумфира в Лигата на нациите през сезон 2020/2021.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес