Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Капитанът на Дортмунд се съгласи на двойно по-ниска заплата, за да остане в клуба

13 април 2023, 12:52 часа • 1325 прочитания

Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс се е съгласил на двойно по-ниска заплата, за да остане в клуба. Това разкри италианският трансферен гуру Фабрицио Романо. Според информацията офанзивният халф и ръководството на „вестфалци“ са уточнили почти всички детайли по контракта, като се очаква той да бъде подписан до края на настоящия сезон.

Очаква се контрактът на Ройс да бъде за срок от една година, като той ще се лиши от половината от възнаграждението си. В момента 33-годишният играч се разписва срещу 11 милиона евро на сезон. Според новото споразумение той ще получава около 5 млн.

Borussia Dortmund remain confident on getting new deal done for Marco Reus. The negotiation is at very advanced stages...

Posted by Fabrizio Romano on Thursday, April 13, 2023

Марко Ройс играе в Борусия Дортмунд от лятото на 2012 година, когато бе закупен от Борусия Мьонхенгладбах срещу 17,1 милиона евро. До момента полузащитникът има 380 мача за „жълто-черните“ във всички турнири, в които е реализирал 161 гола и е направил 120 асистенции. През този сезон той има 24 срещи с 8 попадения и 7 асистенции.

Младата звезда на Дортмунд Джуд Белингам пък има списък с три клуба, в които не иска да бъде трансфериран.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес