Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Капитанът на Англия: Ходжсън ми вярва, за разлика от Капело

07 юни 2014, 10:44 часа • 7463 прочитания

Капитанът на Англия Стивън Джерард заяви, че бившият национален селекционер Фабио Капело така и не е повярвал във възможностите му да води тима, но Рой Ходжсън му има пълно доверие. Халфът на Ливърпул беше капитан по време на Мондиал 2010, на който Трите лъва се представиха доста под очакванията.

"Капело не вярваше в мен като първи капитан, но Рой вярва. Не знам защо беше така. Мисля, че ме ценеше като играч. Всичко зависеше от него, но лично за мен да знам, че съм номер 1 за Рой е голям плюс за самочувствието ми", сподели Джерард.

Англия излиза днес в последна контрола срещу Хондурас в Маями, след което в първия си мач от груповата фаза на Световното първенство ще срещне Италия на 14 юни в Манаус. Следват Уругвай на 19 юни в Сао Пауло и Коста Рика на 24 юни в Бело Оризонте.

"Отношенията ни с Капело бяха съвсем нормални, но тогава той предпочиташе Рио и Джон Тери. Може би той смяташе, че те могат да предложат нещо повече от мен. Няма значение дали си капитан за това дали ще си лидер на терена. Когато съм с лентата, аз продължавам да искам Франк Лампард, Уейн Рууни или Фил Ягиелка да са лидери и да ми помагат да водим заедно отбора напред", заяви Джерард.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес