Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калабрийската мафия погна семейството на италианска легенда

06 февруари 2024, 12:13 часа • 8834 прочитания

Калабрийската мафия погна семейството на италианската футболна легенда Дженаро Гатузо. Това разкриха медиите в страната. Според информациите престъпната организация „Ндрангета“ тероризира близките на световния шампион със „скуадра адзура“ от 2006-та заради невърнат заем от няколко десетки хиляди евро.

Бащата на Гатузо се е забъркал с „Ндрангета“

Италианските медии съобщиха, че бащата на Дженаро Гатузо е получил финансова помощ в размер на 80 хиляди евро от „Ндрангета“. Той е използвал парите на мафията за изграждането на фотоволтаични системи. От престъпната организация са поискали да получават процент от печалбата, но Гатузо-старши отказал.

Два пъти палят коли на Гатузо

Поради тази причина босовете на „Ндрангета“ разпоредили на своите хора да подсетят семейството, че трудно могат да излязат така от сделката. Вследствие на заповедта мафиотите на два пъти са запалили автомобили на Гатузо, използвани от сестра му. Последвали и заплахи за убийство на членове на семейството на легендарния халф.

Дженаро Гатузо

Полицията арестува двама, но трудно ще стигне до поръчителите

Преди дни акция на полицията в Калабрия е довела до арестите на двама души. Според разследващите обаче те са „дребни риби“ и са действали като изпълнители на много ниско ниво. Италианските медии са категорични, че много трудно полицията ще стигне до истинските поръчители на тормоза на семейството на Гатузо.

В момента Дженаро Гатузо води тима на Олимпик Марсилия.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес