Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как Мартин Петров разката Юрген Клоп за 17 минути (ВИДЕО)

25 декември 2023, 10:00 часа • 8328 прочитания

Юрген Клоп е един от най-добрите треньори в света в последните години. Бившият бранител в момента е начело на английския Ливърпул и постигна невероятни успехи с мърсисайдци през изминалите няколко сезона. Клоп обаче не винаги е бил на върха в професията си. На старта на треньорската си кариера той води Майнц, а един мач и един българин завинаги ще останат в съзнанието му.

Мартин вкара 4 гола на Майнц 

На 30 октомври 2004 година Волфсбург приема новака в Бундеслигата Майнц с Юрген Клоп начело. Пред над 25 000 души гостите изненадващо повеждат с 2:0 след попадения на Матиас Абел и Конър Кейси.

Тогава на сцената се появява Мартин Петров. Българският национал вкарва два гола до почивката, за да се оттеглят отборите при равенство 2:2.

В началото на втората част родното крило забива още две попадения за „вълците“, за да направи резултата 4:2 за домакините. Интересното е, че четирите гола на Петров паднаха в рамките на само 17 минути – номерът, който по-късно той носеше в Атлетико Мадрид, Манчестър Сити, Еспаньол, ЦСКА и националния отбор на България.

Юрген Клоп

Рекордът на Петров бе подобрен от Левандовски 

Четирите гола за 17 минути на Мартин Петров бе рекорд за Бундеслигата, който издържа цели 11 години. През 2015-та обаче той бе подобрен от Роберт Левандовски. Полякът, който тогава носи екипа на Байерн Мюнхен заши 5 попадения на Волфсбург в рамките на само 9 минути – постижение, което едва ли скоро ще бъде подобрено.

Мартин Петров пък бе специален гост на ЦСКА за последния мач на стадион "Българска армия".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес