Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясно е кога Неймар ще се върне в игра след тежката контузия, от която се възстановява вече година

27 септември 2024, 16:46 часа • 339 прочитания

Въпреки че Неймар се присъедини към Ал Хилал през август месец 2023 година, бразилецът участва само в пет мача, преди да се контузи тежко. Той претърпя операция, като чак през юли месец тази година имаше възможност да се върне към тренировъчния процес.  

Кога ще се завърне Неймар в игра? 

Естествено, новината от юли месец предизвика известно вълнение за завръщането му, но треньорът Хорхе Хесус смекчи очакванията, като заяви, че е малко вероятно Неймар да се завърне скоро на терена. А под "скоро" разбирайте не и до края на годината. Той заяви, че от клуба ще преценят ситуацията през януари, което означава, че възстановителният процес на бразилката суперзвезда ще бъде 15-16 месеца.

Неймар може да бъде регистриран от Ал Хилал през януари за втората половина на сезона. Тъй като отборите в Саудитската професионална лига могат да регистрират най-много осем чуждестранни играчи на възраст над 21 години, мястото на Неймар в състава за първата половина на кампанията бе заето от Маркос Леонардо, който бе привлечен от Бенфика в началото на септември. Неймар

Въпреки това, след като Неймар възстанови пълната си физическа форма, той ще може да участва в текущата кампания на Ал Хилал в Азиатска шампионска лига, тъй като континенталната надпревара няма ограничения за броя на позволените чуждестранни играчи. Договорът на Неймар с клуба е до август 2025 г. Откакто се контузи, бразилецът се отдаде на живот извън терена. Той стана фен на бокса и на Формула 1, научи се да играе гол, стана баща за трети път и преупреди бразилците в Реал Мадрид, че да играеш с Мбапе е истински ад!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес