Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясен е финалът за Купата на африканските нации (ВИДЕО)

08 февруари 2024, 00:39 часа • 3390 прочитания

Кот д‘Ивоар и Нигерия ще определят носителя на трофея в Купата на африканските нации. На 11 февруари от 22:00ч. българско време двете нации се изправят една срещу друга във финала на турнира. Ден по-рано ДР Конго излиза срещу Република Южна Африка в мач за третото място.

Себастиан Алер - герой за Кот д‘Ивоар

"Слоновата кост" постигна минимална победа с 1:0 над конгоанците. В герой за селекцията на Емерс Фае се превърна централният нападател на Борусия Дортмунд - Себастиан Алер, който вкара шедьовър в 65-ата минута. Асистенцията бе дело на Макс Градел. Гол на звездата на съперника - Седрик Бакамбу, пък не бе признат в началото на двубоя заради засада.

ПРИПОМНЕТЕ СИ: Настръхващо: Завръщането на преборилия рака Себастиан Алер към футбола (ВИДЕО)

Пас към миналото

Нигерия изхвърли РЮА драматично след дузпи

В първия полуфинал от вечерта Нигерия отстрани една от сензациите на турнира Република Южна Африка след дузпи. В редовното време двата отбора завършиха 1:1. Уилиам Трост-Еконг изведе "супер орлите" напред от дузпа в 67-ата минута. В заключителните секунди Тебохо Мокоена възстанови паритета също от бялата точка.

От герой в грешник: Тебохо Мокоена

В продълженията от 2 по 15 минути попадения не паднаха, за да се стигне до решаващите 11-метрови наказателни удари. Именно голмайсторът Мокоена бе един от двамата грешници за РЮА. Той и Евидънс Макгопа пропиляха дузпите. От състава на Нигерия същото направи само Ола Аина. Така "супер орлите" си заслужиха място на финала.

ОЩЕ: На 18, а световни звезди за милиони: Турция ражда футболни таланти (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес