Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израснал сред гангстери, недохранен и беден, а днес - звезда на Ливърпул!

08 март 2022, 11:23 часа • 3987 прочитания

Само преди няколко седмици 50-милионната Колумбия се сдоби с първия си роден футболист в историята, който облича фланелката на английския гранд Ливърпул. 25-годишният Луис Диас сбъдна една от големите си мечти и заигра в един от най-великите отбори в историята на футбола. Пътят на Диас до "Анфийлд" обаче не е никак розов, като колумбиецът израства в бедно семейство, заобиколено от гангстери и картели. Неговият талант и отдадеността му към футбола обаче му прокарват път към голямата сцена.

Роден през 1997 година в малкото колумбийско градче Баранкас, Луис Диас израства в беден квартал, в който луксозният живот е познат само от филмите. Детството на Диас преминава в такъв период, в който по улиците на Баранкас цари хаос и мизерия, а правилата се диктуват от гангстерските групировки и картелите, които държат всичко в околността. В онези години бедността в Баранкас достига такива нива, че деца като Луис страдат от недохранване. 

Луис Диас не прави изключение: той е толкова недохранен, че физиката му е твърде слаба за футболист. Никой не иска да приеме насериозно хлапака, защото е кожа и кости. Луис Диас е отхвърлен от различни треньори заради слабата си физика. Макар да показва завидна техника с топка в крака, Луис няма шанс да пробие с физиката си. Младокът обаче не се отказва: вдъхновен от Роналдиньо, Луис опитва да копира всяко едно движение на легендарния бразиец, което е видял на видео. И скоро след това привлича вниманието към себе си...

Цялата история на Луис Диас - от беднотията в Баранкас до "Анфийлд" - четете в SportLive.bg!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес