Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изгониха Мартин Минчев след само 19 минути на терена за Спарта Прага

27 април 2023, 10:31 часа • 1311 прочитания

Българският национал Мартин Минчев бе изгонен след едва 19 минути на терена в двубоя на неговия Спарта Прага с Виктория Пилзен. Срещата от предпоследния 29-ти кръг от редовния сезон на чешкото първенство завърши с успех с 2:1 за тима на родния нападател.

Минчев се появи на терена в 80-ата минута, когато замени Лукаш Хараслин. В деветата минута на даденото от съдията продължение обаче той получи директен червен картон, след като удари без топка играч на съперника. Секунди преди това имаше сериозно ескалиране на напрежението, като футболистите на двата отбора започнаха да се бутат и дърпат, след като домакините получиха дузпа за игра с ръка в наказателното поле.

В крайна сметка Ладислав Крейчи реализира 11-метровия наказателен удар и донесе трите точки на Спарта. С успеха си столичани събраха 65 точки и се изравниха с лидера Славия Прага. Шампионът Виктория Пилзен пък е на трета позиция с 56.

През този сезон 22-годишният българин се представя на доста добро ниво за Спарта, като до момента има 34 мача във всички турнири, в които се е отчел със седем попадения и е добавил още пет асистенции.

В началото на месеца гол на Минчев прати Спарта на финал за Купата на Чехия.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес