Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Италия e жива

10 юни 2012, 20:49 часа • 5658 прочитания

Италианският национален отбор е жив.

Въпреки скандалите, въпреки лошите мигове и въпреки всички прогнози за крах на тима, Скуадра адзура игра абсолютно равностойно на действащия европейски шампион Испания и заслужи точката след равенството 1:1 между двата тима на старта на кампаниите им в Евро 2012.

Испания излезе без централен нападател и залагаше на силата в средата на терена.

Шави направи няколко пропуска, като първо стреля от страхотна позиция над вратата, а след това Икер Касияс с отличен рефлекс спаси удар с глава и на Тиаго Мота. През втората част Испания взе все по-често да губи топката.ю

В 60-ата минута резервата Антонио Ди Натале откри резултата, след като се разписа след отличен пас на Андреа Пирло само 6 минути, след като замени Марио Балотели.

Испания тръгна за обрат и само 4 минути след гола на италианците поредната многоходова комбинация доведе до успех.

Сеск Фабрегас отбеляза със светкавичен удар. По-късно на терена на мястото на Фабрегас се появи и Фернандо Торес, който пропусна няколко отлични ситуации за гол и за пореден път разочарова с изявите си. До края срещата остана отворена с положения и пред двете врати, но нов гол не падна. Така двата противника разделиха по една точка в първия мач от групата. По-късно днес е и вторият - Ирландия срещу Хърватия в Познан.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес