Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Италианската полиция и Скотланд Ярд на нокти преди Италия – Англия

22 март 2023, 17:09 часа • 984 прочитания

Италианската полиция и Скотланд Ярд са на нокти преди двубоя между Италия и Англия. Това съобщи Gazzetta dello Sport. Както е известно двата тима излизат един срещу друг утре вечер в европейска квалификация. Двубоят ще се проведе на стадион „Диего Армандо Марадона“ в Неапол и стартира в 21:45 часа.

Днес английските медии съобщиха, че се очаква в Италия да пристигнат над 3000 фенове на „трите лъва“, които да подкрепят любимците си. Привържениците, които ще пътуват до Неапол бяха предупредени да избягват провокации и сблъсъци с тифози на домакините, както и да не носят колани и зарядни за телефони, тъй като полицията в Италия ги смята за оръжия и ще ги конфискува.

Фенове на Англия

Сега от Gazzetta dello Sport съобщиха, че италианската полиция работи в тясно сътрудничество със Скотланд Ярд, за да бъде гарантирана сигурността на всички фенове по трибуните и улиците на Неапол. Британските униформени ще съпроводят привържениците на „трите лъва“ до заминаването им за Италия, където те ще бъдат поети от местните власти.

Очаква се най-много полиция да бъде струпана в областта Лунгомаре в Неапол, точно пред Кастел дел Ово. Причината е, че именно там са резервирали хотели повечето от английските фенове. Също така сериозно количество униформени ще бъдат разположени и около стадион „Диего Армандо Марадона“.

Преди дни по улиците на Неапол се заформи истинска война преди двубоя на Наполи и Айнтрахт Франкфурт.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес