Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Исторически разгром за Англия срещу Панама

24 юни 2018, 17:00 часа • 4426 прочитания

Отборът на Англия разгроми Панама с 6:1 във втория си мач на Световното първенство по футбол 2018. Само за първото полувреме "трите лъва" отбелязаха 5 гола, като за първи път на Световно отбелязват 5 или повече гола в един мач. Това е най-голямата победа на англичаните на Мондиал. 

С хеттрик се открои Хари Кейн, като две от попаденията му паднаха от дузпа. Стоунс се разписа на два пъти и веднъж Лингард. Попадението за Панама пък бе дело на Фелипе Балой, като този гол е исторически, първи за отбора на Панама. 

Англия и Белгия продължават напред към 1/8-финалите, като в последната среща помежду им ще се реши кой ще оглави групата. Към момента англичаните са на първа позиция заради по-малко получени жълти картони, тъй като головата им разлика е еднаква.  

ПРЕДИ МАЧА

"Трите лъва" започнаха с драматична победа участието си на Световно първенство, след като надделя над Тунис с 2:1. "Трите лъва" стигнаха трудно до успеха с гол в продължението на двубоя. Дебютантът на световни финали Панама загуби първия си мач срещу Белгия с 0:3.

В лагера на Англия с леки контузии са Деле Али и Рахийм Стърлинг и не е сигурно дали ще започнат срещата като титуляри. В състава на Панама няма кадрови проблеми преди двубоя. 

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес