Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Истински ли са футболните прогнози в интернет?

22 май 2019, 15:48 часа • 5831 прочитания

Всеки ден ставаме свидетели на сайтове в мрежата, които предлагат футболни прогнози за посетителите си. В много случаи ставаме свидетели на копирани прогнози от едно на друго място. Ясно е, че по този начин се губи смисълът от прогнозирането на футбола, защото четем едни и същи неща. Има обаче и по-авторитетни източници даващи уникални предвиждания.

Малко са уебсайтовете и форумите, където ще намерите футболни прогнози писани от хора, които са си направили труда да анализират предстоящите двубои и да дадат своето мнение.

Въпреки всичко можете да попаднете на прогнози за днес и утре, съставени от спецове в залозите и анализатори. Интернет е пълен с отзиви за сайтове с богата гама от футболни предвиждания.

Съществуват ли 100% сигурни прогнози в нета?

Не, не бихме казали, че сигурни прогнози съществуват, и то не само в нета, а по принцип. Всички вие сте ставали свидетели на невероятни обрати в мачовете, та дори те да са били с изявен фаворит. Спомняйки си мача между Кайзерслаутерн и Байерн Мюнхен от Бундеслигата през 73-та, ще забележим, че при резултат от 1:4 за баварците през втората част на срещата, противникът успява да обърне развоя на събитията и да победи със 7:4 в самия край на сблъсъка.

Ето защо сигурните прогнози остават на заден план. Разбира се, има предвиждания с по-висок коефициент (вижте какво е коефициент) на успеваемост, когато говорим за противопоставяне на отбори в шампионати с топ фаворити и мачовете между тях и последните тимове в таблицата. Тогава обаче също нищо не може да бъде сигурно, защото последните винаги се борят за оцеляване в таблицата.

Точни прогнози могат да се срещнат не само в интернет. Такива се дават от футболните експерти – треньори, анализатори и състезатели. Тях можете да ги чуете по радиото или да ги гледате по телевизията. Идеята е да се ориентирате към предстоящите двубои и да получите пълна информация относно очакванията, нагласите, експертизите и подробните анализи.

Защо да търсим футболни прогнози в мрежата?

Интернет пространството е източник на голямо количество информация. В това число влизат и футболните прогнози. Имайте предвид, че можете да четете не само български сайтове, но и чужди такива, където се дават обосновани прогнози, предварително анализирани от спортни специалисти или успешни клиенти на букмейкърските сайтове.

С други думи имате почва за сравнение, тъй че бързо ще достигането до някаква истина. По-добрата новина е, че ако имате лични наблюдения върху играта, можете да сравните вашето мнение, с това на останалите. Ако се допълват гледните ви точки, то тогава един евентуален спортен залог би изглеждал много по-правдоподобен, отколкото във всяка друга ситуация.

И, ако една или две срещи ви “избягат“ това далеч не прави прогнозата по-слаба. Просто за пореден път напомняме за изненадите във футбола и неговото трудно прогнозиране, пък било то от най-големите специалисти. Не са малко тези, които споделят възхищението си от сайтове за предвиждания даващи много точни насоки за залог за краен победител в мача, точен резултат, брой голове и всевъзможни опции за залагане на най-известната спортна игра.

Кога не бива да използваме прогнози?

В никакъв случай, не трябва да се самозабравяме в доверието си към футболните прогнози. Спомнете си колко пъти не сте отивали на почивка, защото синоптиците казват, че времето ще бъде лошо, а постфактум грее слънце и всичко е наред. В този ред на мисли, е добре да използвате прогнозите за футбол само за определени първенства, турнири и мачове.

Сляпата вярва в компютърно генерирани математически прогнози и уеб страници, в които ви обещават сигурни прогнози, е голяма грешка, която в никакъв случай не бива да се допуска. Сравнявайте всяка прогноза и вижте, дали тя се допълва с мнението ви, или не се допълва.

Също така обръщайте внимание на местата в интернет, където се предлагат платени прогнози. Понякога се случва да заплатите за такава услуга, и да получите същите предвиждания, които се намират и в безплатните сайтове. Това е често срещана измама, от която трябва да се пазите.

Не използвайте предвиждания за футбол, когато усетите, че ставате зависими от хазарта. Печалбата не е “вързана в кърпа“, така че преустановете използването на прогнози, ако не ви върви. По този начин можете да спестите много повече пари, вместо да ги давате на букмейкърите, чиято комерсиална цел е да печелят средства от вашите поредни загуби.

Винаги трябва да знаете кога да кажете стига! Ако не успеете да се контролирате сами, е нужно да се възползвате от професионална помощ за измъкване от зависимостта от хазарта.

Обобщение от автора

В интернет има истински футболни прогнози, написани от грамотни и подготвени хора. В същото време присъстват и така наречените “ментета“, от които трябва да се пазите. По-горе ви дадохме някои насоки относно прогнозирането във виртуалното пространство и останалите видове предвиждания в медиите, от сорта на радио и телевизия. Надяваме се, че сте си извлекли правилните поуки, и ще се радваме, ако този материали ви е бил от полза!

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес