Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Интер подчини "Богинята" и чака Юве или Лацио (ВИДЕО)

01 февруари 2023, 09:27 часа • 1128 прочитания

Италианският гранд Интер надви тима на Аталанта с минималното 1:0, за да се класира за четвърти пореден полуфинал за Купата на Италия. "Нерадзурите" успяха да пречупят "Богинята" от Бергамо с попадение на Матео Дармиан през второто полувреме.

След половин час игра на "Джузепе Меаца" домакините поискаха дузпа за дузпа за игра с ръка на съперников защитник, но реферът Даниеле Кифи подмина ситуацията. В 41-ата минута късметът покри гостите. Чалханоглу стреля по диагонала, но топката се отби от лявата греда. Малко преди почивката Дуван Сапата пропиля златен шанс за Аталанта. Нападателят отправи удар с глава, но не уцели вратата.

Интер - Аталанта

Скъпоценното попадение за Интер заби Матео Дармиан в 57-ата минута, след като матира Мусо с шут от границата на пеналта. Аталанта едва не изравни в 65-ата минута. Жереми Бога напредна след заучено изпълнение на пряк свободен удар, но изстрелът му по тревата премина на сантиметри от дясната греда. Последва удар и на Адемола Лукман, спасен от Онана.

В 78-ата минута Лаутаро имаше шанс да убие напълно интригата, но се оказа, че е и в положение на засада. До края бергамаските не успяха да изравнят и да пратят мача в продължения.

Така момчетата на Симоне Индзаги се класираха за полуфиналите в надпреварата и продължават защитата си на трофея. Съперник на „нерадзурите“ в следващия кръг ще е победителят от сблъсъка Ювентус - Лацио.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес