Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инфарктни обрати за Борусия и дъжд от голове в Бундеслигата (резултати)

16 септември 2023, 18:36 часа • 1226 прочитания

Немският гранд Борусия Дортмунд премина през два пълни обрата, за да може да победи Фрайбург с 4:2 като гост в зрелищен мач от четвъртия кръг на Бундеслигата. Останалите четири срещи от немския елит също не разочароваха, като във всяка от тях паднаха по поне три гола.

Борусия Дортмунд мина през два обрата във Фрайбург

Двубоят на стадион "Европа-Парк" във Фрайбург започна отлично за гостите, които откриха с попадение на Матс Хумелс в 11-ата минута. В продължението на първата част обаче "жълто-черните" претърпяха истински кошмар, инкасирайки две попадения, реализирани от Хьолер и Хьофлер.

Борусия Дортмунд

След почивката Борусия изравни чрез Дониел Молен в 60-ата минута, а в 82-ата минута Хьофлер бе изгонен, оставяйки Фрайбруг с човек по-малко. В 88-ата минута Матс Хумелс направи нов пълен обрат, а в 92-ата Марко Ройс оформи крайното 2:4. 

Къде е Борусия в класирането на Бундеслигата?

В класирането Дортмунд е седми с осем точки - на два пункта от лидерите Байер Леверкузен и Байерн Мюнхен, които не успяха да се победят в драматично дерби (ВИДЕО). Фрайбург пък заема девето място с шест точки. В следващия кръг Борусия домакинства на Волфсбург.

Останали резултати от 4-тия кръг на Бундеслигата:

Волфсбург 2:1 Унион Берлин

Кьолн 1:3 Хофенхайм

Лайпциг 3:0 Аугсбург

Майнц 1:3 Щутгарт

19:30 часа: Бохум - Айнтрахт Франкфурт

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес