Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ибра: Световното няма да е нищо без мен

20 ноември 2013, 10:15 часа • 10635 прочитания

Поредната цветуща изцепка на Златан Ибрахимович последва отпадането на родната му Швеция от баражите за класиране на Мондиал 2014. Ибра е на мнение, че без него няма да си струва да се гледат световните финали. Шведите допуснаха поражение и като домакини на Португалия, след два гола на Златан и хеттрик на Кристиано Роналдо за 2:3 (първата среща също завърши с успех на "иберийците", но с 1:0).

"Вероятно това бе последен шанс за мен да се боря за Световната купа с национален отбор. Едно нещо е сигурно, че без мен Световното не си струва да се гледа. Така че няма да се очакват с нетърпение световните финали", заяви Ибрахимович. "Поздравления за Португалия, но според мен и двата отбора заслужаваха да се класират. Разбира се, разочарованието при нас сега доста голямо. Световното първенство бе една мечта за Швеция", добави Ибрахимович, цитиран от БГНЕС.

В останалите три срещи от Зона Европа почти нямаше изненади освен, че Франция успя да преодолее Украйна и обърна развоя от първата среща, където загуби с 0:2. Сега обаче възпитаниците на селекционера Дидие Дешан се наложиха с класическото 3:0 над своите съперници. Украинците останаха с човек по-малко, след като в 47-та минута Йевхен Хачериди си изкара втори жълт картон и съответно бе изгонен от игра. Вечерта за домакините на ЕВРО 2012 стана още по-кошмарна, защото Олег Хусев в 72-ата минута си отбеляза автогол, който класира Франция на Световното първенство.

В третия двубой Хърватия се мобилизира и успя да срине надеждите на Исландия за заемане на място в групите за Мондиал 2014. След първия мач, завършил 0:0, исландците останаха окрилени от резултата и имаха надежди за участие в Бразилия през лятото.  Двубоя от снощи обаче, тези надежди отлетяха още в 27-ма минута, когато Манджукич откри резултата за „шахматистите“. 10 минути по-късно обаче той получи директен червен картон и исландците отново почувстваха, че още имат шансове. След попадението на Дарио Сърна в 55-та минута обаче, всичко за Исландия приключи.

В четвъртия двубой от зона Европа Гърция си позволи да направи равенство 1:1 с Румъния, след като ги победиха в първия мач в Атина с 3:1. След равенството в Букурещ обаче, Гърция ще играе в Бразилия през лятото. В 23-та минута Митроглу откри резултата и тотално обезвери северната ни съседка. През воторото полувреме, след автогол на Торосидис, Румъния се върна в двубоя, но не успя да постигне нищо съществено.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес