Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И за ПСЖ съществува отговор "НЕ": Пропаднаха два силни трансфера

01 февруари 2023, 11:47 часа • 1294 прочитания

Френският гранд Пари Сен Жермен не успя да финализира два трансфера преди затварянето на зимния трансферен прозорец. Парижани удариха на камък в опитите си да привлекат Милан Шкриняр от Интер и Хаким Зиеш от Челси, пише агенция ДПА.

Трансферът на Шкриняр в ПСЖ бе блокиран от изпълнителния директор на Интер Джузепе Марота, който не позволи на словашкия футболист да премине в Париж. "Нерадзурите" настояваха да получат 20 милиона евро за Шкриняр, а самият играч бе с нагласата, че напуска.

Интер каза "не" на ПСЖ

Сделката обаче бе блокирана от Интер, а Марота заяви, че играчът ще изпълни договора си с клуба, който е до лятото, а тогава ще се присъедини към парижани. "Футболистите често сменят фланелките си. Трябва да свикнем с това. Не е нещо, което харесваме, нито феновете, но ние сме професионалисти", каза Марота.

"Шкриняр направи избор, което е в правото му, а ние трябва да го уважим. Сигурни сме, че той ще продължи да демонстрира същия професионализъм и сериозност както винаги в месеците преди края на сезона. Неговата задача все още е да защитава тази фланелка", добави още той.

Милан Шкриняр

"Грешка" спря Хаким Зиеш за трансфер в ПСЖ

В същото време ПСЖ не успя да финализира и сделката за Хаким Зиеш. Причината обаче е по-различна от тази в случая с Шкриняр. Челси планираше да изпрати Зиеш под наем до края на сезона в ПСЖ, но сделката пропаднала заради "грешка в документацията".

"Първокласен цирк": ПСЖ ще обжалва

29-годишният Зиеш пътува за Париж във вторник за финализирането на сделката. Мароканският национал записа само четири мача като титуляр във Висшата лига и общо шест участия. Челси обаче не е успял да представи всички необходими документи навреме, за да бъде осъществен трансферът, пише The Athletic.

Хаким Зиеш

Анонимен източник от ПСЖ, цитиран от британското издание, пък определя ситуацията със Зиеш като "първокласен цирк". ESPN пък допълва по темата, че в ПСЖ все още вярват, че могат да привлекат Зиеш и ще обжалват решението на френската Лига 1 да спре трансфера.

В същото време Челси успя да счупи британския трансферен рекорд, привличайки Енцо Фернандес.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес