Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хърватия ликува след нова драма с дузпи на Световното първенство по футбол

01 юли 2018, 23:52 часа • 6807 прочитания

Драмата на Испания - Русия беше надхвърлена в битката между Хърватия и Дания, а радостта все пак остана за "шахматистите", които се добраха до 1/4-финалите на Световното първенство по футбол след изпълнение на дузпи.

Още до 4' резултатът беше 1:1, след като първо Йоргенсен се разписа след жестока грешка на защитата и вратаря Субшич, а след щастлив рикошет топката се озова в Манджукич за 1:1.

До края на мача двата тима си разменяха доминацията на терена на всеки 10 минути, но без някакви по-сериозни положения. Разменената доминация не доведе до голове, но в продълженията Хърватия можеше да ликува.

В 115' Ребич беше изведен сам срещу Шмайхел от Модрич, успя да го преодолее с финт и се озова сам срещу вратата. В последния възможен момент Йоргенсен го спъна достатъчно, за да не може той да насочи топката във вратата - дузпа за Хърватия. Модрич стреля слабо и Шмайхел спаси, но беше направил и крачка напред преди изстрела. Въпреки това дузпата не беше пребита.

Така се стигна до дузпи, в които главни действащи лица бяха вратарите. И Субашич, и Шмайхел спасиха първите дузпи, а Модрич отново се нагърби с отговорността да бие 3-ия 11-метров наказателен удар. Този път беше точен, а след това последваха нови две намеси от вратарите. При 2:2 в дузпите Ракитич трябваше да бъде точен, за да продължи Хърватия. Той излъга Шмайхел с тяло и прати топката в обратния ъгъл - 3:2 при дузпите и класиране напред за "шахматистите".

Хърватия ще се изправи в следващия кръг срещу Русия. Мачът е в петък.

Подробности за Хърватия - Дания четете в Sportlive.bg.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес