Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ходжсън: Нямам вина за Стъридж

03 декември 2013, 14:07 часа • 14048 прочитания

Селекционерът на Англия, Рой Ходжсън, не смята, че има нещо общо с контузията на Даниел Стъридж. Английският национал получи травма по време на съботната тренировка на клубния му тим "Ливърпул". Стъридж веднага е бил откаран в болница, а прегледите са показали възпаление на връзка в глезена. Футболистът ще трябва да се възстановява между шест и осем седмици, пише БГНЕС.

Преди това Стъридж игра пълни 90 минути в приятелския мач на англичаните срещу Германия. Поради тази причина нападателят на "Ливърпул" бе критикуван от страна на мениджъра на "мърсисайдци" Брендън Роджърс.

Ходжсън не съжалява, че е накарал Стъридж да играе цял мач за Англия. "Добрата новина за мен бе, че той игра в двубоя. Даниел не можеше да вземе участие в няколко срещи на тима, заради контузия. Беше важно за мен, за да тествам неговия кураж. Той игра цял мач и това е добре", заяви Ходжсън.

"Може и да имам вина за контузията, но няма да се извинявам. Доволен съм, че игра за Англия, въпреки че може и да не е бил готов на 100%. Това означава, че в бъдеще ще мога да му се доверя и да разчитам на него в отбора на Англия. Занапред ще играе само, когато е здрав", каза още Ходжсън.

"Ползвах го, защото докторите на отбора му позволиха. Тогава му нямаше нищо и мисля, че последната му контузия няма нищо общо с мача му в националния отбор. Искахме той да играе, а виждах, че и той има желание да помогне на националния тим", добави още селекционерът на Англия.

 

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес