Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хари Кейн: Не казвам, че на 100% ще спечелим Евро 2024, но...

14 юни 2024, 09:55 часа • 635 прочитания

Голмайсторът и капитан на Англия Хари Кейн заяви, че той и неговите съотборници са готови да пренапишат футболната си история на Евро 2024. "Трите лъва" никога не са печелили европейската титла, а последният им значим трофей бе световната титла през далечната 1966 г.

Англия е готова за европейска титла

Кейн обаче е убеден, че Англия има отлични шансове да спечели титлата в Германия. Англичаните действително разполагат с може би най-силния състав като единици на шампионата. "Трите лъва" обаче така и не успяват да направят последната крачка към трофея, като на Евро 2020 отстъпиха на Италия след дузпи.

"Не казвам, че със сигурност ще спечелим турнира, но имаме наистина добри шансове", каза Кейн. "В историята на Англия трудно сме преминавали финалната линия на големи турнири", добави още нападателят на Байерн Мюнхен.

Хари Кейн Англия

"Искаме да влезем в историята и единственият начин да го направим е да спечелим титлата", подчерта Кейн, който никога не е печелил отборен трофей. Той се надяваше да го стори с немския колос Байерн Мюнхен, но баварците завършиха сезона без трофей за пръв път от 12 години.

За "проклятието Хари Кейн" заговориха и в "Студио Actualno", където посочиха и основната причина за неуспехите на Англия - страхливата игра, за която е отговорен Гарет Саутгейт. А какви мачове предстоят за Англия на Евро 2024, можете да видите в пълната програма за Евро 2024.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес