Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гуардиола: Студът ще е голям проблем, трябва да се адаптираме бързо

27 ноември 2013, 12:24 часа • 17157 прочитания

Мениджърът на „Байерн Мюнхен“ е разтревожен от климатичните условия в руската столица за двубоя срещу ЦСКА Москва тази вечер в Шампионска лига. „Баварците“ са на път да спечелят 10-та поредна и съответно рекордна победа в турнира.

Задачата обаче изглежда доста трудна предвид смразяващите температури в Москва, отменената вчера тренивровка на германците заради потъналия в сняг стадион и предвид факта, че руският гранд направи пет поредни победи в последните си шест двубоя.

„Бързо трябва да се нагодим към климатичните условия. Полетът бе доста дълъг, но същото въжеше и за ЦСКА, когато гостуваха в Мюнхен. Трябва да сме майсимално концентрирани, защото руският тим е добре окомплектован и сработен. Те имат няколко много добри състезатели и са добри в защита и атака. Няма да е лесно, но трябва да победим. Известни са ми качествата на Игнашевич  и Тошич, които според мен са отлични състезатели. Сейду Думбиа пък отбеляза гол в последния мач срещу „Спартак Москва“ и мисля, че също е страхотен играч с прецизно око и чувство за гола“.

Думбия отбеляза пет попадения в последните си седем мача за ЦСКА, като се надява да се разпише и срещу мъченият от контузии немски гранд. Рибери, Манджукич, Шакири, Пизаро и Швайнщайгер са извън групата за двубоя.

Предвид факта, че „Байерн“ вече си извоюва място в следващата фаза, теоретичната загуба няма да е трагедия, но все пак Гуардиола не го иска. В момента всяка една изиграна минута от „баварците“ се следи от всички спортни медии по света, като за всяка грешка немският и европейски клубен шампион ще бъде разпънат на кръст – респективно и Гуардиола. Освен това в момента те се опитват да поставят абсолютни рекорди, както в Европа, така и в Германия.

„Имаме проблеми с много контузени играчи, които ще ни липсват, но довечера ще изкарам на терена най-доброто,  с което разполагам в лицето на останалите. Вярвам на всички мои играчи, но да не забравяме, че всеки двубой е различен и нито един бъдещ двубой не може да се препокрие с предишен успех. Няма да е лесно. Вече сме във финалната фаза и може довечера да паднем, но не желая това“, каза испанският специалист, цитиран от fourfourtwo.com.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес