Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гуардиола: Няма да променя стила си

30 април 2014, 09:56 часа • 6540 прочитания

Старши треньорът на Байерн Джосеп Гуардиола няма намерения да променя стила на игра на отбора с множество подавания и дълго владеене на топката, въпреки срамното отпадане на полуфиналите на Шампионската лига. Защитаващият трофея си германски тим загуби тежко с 0:4 от Реал Мадрид на "Алианц Арена" и с общ резултат 0:5 напусна надпреварата.

"Знам, че беше тежък мач за нас, за мен и за играчите. Причината да се представим толкова лошо през първото полувреме беше, че не разигравахме добре топката. Срещу Арсенал и Манчестър Юнайтед (в предишните два кръга от елиминациите) и по време на първия мач в Мадрид владеехме топката и контролирахме срещите. Сега не успяхме да направим това през първата част, а когато не контролираш топката срещу толкова силен отбор като Реал, нямаш шанс" - коментира Гуардиола.

"Когато играта не се получава, трябва поне да се стараеш да избегнеш грешките. На толкова високо ниво в Европа пропуските се наказват много бързо", допълни той.

"Споровете около моите идеи за играта не са обосновани. Аз няма да променя това, което чувствам, а чувствам, че ние трябва да играем с топката и да атакуваме възможно най-много" - каза още той.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес