Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гръм в рая: Томас Мюлер обмисля да напусне Байерн?

10 май 2023, 11:23 часа • 1007 прочитания

Голямата звезда на Байерн Мюнхен Томас Мюлер обмисля да напусне клуба. Сензационната новина съобщи германският вестник „Билд“. Според информациите офанзивният футболист не е никак доволен от ролята си на резерва след пристигането на Томас Тухел и вече е в доста обтегнати отношения с новия треньор.

Поради тази причина Мюлер обмисля дали да не продължи кариерата си другаде. Нападателят има договор с баварците до лятото на 2024 година, като от 1 януари ще може да преговаря с всеки друг клуб. Германското издание разкри, че сериозен интерес към него има от два клуба от САЩ, както и от един от Саудитска Арабия.

Самият Мюлер пък за момента не желае да напуска Европа. 33-годишният футболист иска да продължи да играе на Стария континент, но и да бъде в отбор, който се бори за големите трофеи във футбола.

Томас Тухел Томас Мюлер

Томас Мюлер си извоюва легендарен статут в Байерн. Той е юноша на клуба, като преминава през всички гарнитури преди да пробие в първия състав. До момента той има 663 мача за баварците във всички турнири, в които е реализирал 234 гола и е направил 255 асистенции.

Той е 11 пъти шампион на Германия, два пъти носител на Шампионска лига, спечелил е шест пъти Купата на Германия, осем пъти Суперкупата на страната и по два пъти е печелил Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. През 2014-та пък триумфира със Световната купа с националния отбор на Германия.

Ръководството на Байерн продължава да търси нов нападател, но преди дни стана ясно, че баварците са се отказали от Виктор Осимен.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес