Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Германия се спука да изтърва и загуби от Полша, Сърбия се измъкна на косъм срещу Йордания (ВИДЕО)

17 юни 2023, 00:16 часа • 3031 прочитания

Националният отбор на Германия продължава да записва неубедителни резултати. Възпитаниците на Ханзи Флик допуснаха поражение като гост от Полша с 0:1 в международна приятелска среща. Единственото попадение в двубоя отбеляза Якуб Кивиор в 31-вата минута. Сблъсъкът ще бъде запомнен с бенефиса на 37-годишния Якуб Блашчиковски.

Video edited on Kapwing

Бундестимът разочарова напоследък със своето представяне. Той отпадна срамно от Световното първенство в Катар още в груповата фаза. За Маншафта това беше трети пореден мач без победа след историческата загуба с 2:3 от Белгия и равенството 3:3 срещу Украйна. 

ОЩЕ: 365 дни до ЕВРО 2024: Германия вече "знае" докъде ще стигне в турнира?!

В 13-ата минута Блашчиковски за малко да ознаменува прощалния си двубой за националния отбор с гол. Малко по-късно той напусна терена под бурните аплодисменти на публиката, а неговите съотборници му направиха шпалир. Ветеранът се разплака покрай страничната линия в прегръдките на своето семейство.

С малкия изключения, като това в 31-вата минута, когато Якуб Кивиор вкара с глава, Германия владееше инициативата. С пропуски се отчетоха Хаверц, Госенс, Тиау, Волф и Горецтка, а Кимих нацели греда. В 57-ата минута пък ВАР отмени дузпа, отсъдена за Бундестима. "Дружина полска" съумя с единствения си точен удар да излъже съперника си едва за втори път в последните 90 години. Основна заслуга за успеха имаше блестящият Войсчех Шчесни, който направи няколко феноменални намеси.

ОЩЕ: Без изненади: Англия и Франция размазаха съперниците си (ВИДЕО)

След драма и обрати: Сърбия измъкна победата срещу Йордания

Сърбия надви Йордания с 3:2 в контролна среща, проведена на стадион "Дженерали Арена" във Виена. Еракович откри още в 7-ата минута, но през втората част държавата от Близкия изток осъществи пълен обрат. В герой за селекцията на Драган Стойкович обаче се превърна резервата Деян Йовелич. Нападателят отбеляза две попадения в заключителните моменти от сблъсъка и донесе успеха за своя тим.

ОЩЕ: Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес