Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Футболист отнесе наказание от 10 мача, след като нарече съперников играч "Джеки Чан"

08 октомври 2024, 12:35 часа • 408 прочитания

Футболистът, който обиди на расова основа нападателя на Уулвърхямптън Хуан Хи-Чан в предсезонна приятелска среща, получи забрана от ФИФА за 10 мача, като пет от тях ще бъдат отложени за две години.

Тежко наказание за Марко Курто след гаф по време на контролен мач

Централният бранител Марко Курто, който тогава играеше за Комо, но сега е под наем в италианския втородивизионен Чезена, беше признат за виновен за обидата на Хи-Чан по време на приятелския мач през юли. Инцидентът доведе до гневна реакция от страна на съотборниците на Хуан и до червен картон за Даниел Поденс.

"Играчът Марко Курто беше признат за отговорен за дискриминационно поведение и беше санкциониран с отстраняване за 10 мача", заяви говорител на световния ръководен орган на футбола. "Изпълнението на половината от тези мачове е отложено за изпитателен срок от две години, а на играча е наредено да полага общественополезен труд и да премине обучение и образование в организация, одобрена от ФИФА."

Националната футболна асоциация на южнокорейския играч се свърза с ФИФА през юли, за да изрази сериозна загриженост относно инцидента. По това време Комо настояваше, че инцидентът е бил "раздухан до неузнаваемост".

Мируан Суварсо, говорител на собствениците на италианския клуб, заяви, че Курто е споделил пред членове на клуба, че е казал на свой съотборник в защитата: "Не обръщай внимание на Хуан, помислил се е за Джеки Чан." От клуба допълниха, че това сравнение е дошло в резултат на обръщение на играчите на Уулвс към съотборника им "Чани". 

ОЩЕ: Неймар сменя терена с частен остров на стойност 9 милиона долара

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес