Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Франция прегази Аржентина и е първият 1/4-финалист на Световното в Русия

30 юни 2018, 18:58 часа • 10999 прочитания

Франция е първият 1/4-финалист на Световното първенство по футбол, след като победи Аржентина с 4:3 в спиращ дъха двубой, пълен с обрати.

Изключителен мач направи Килиан Мбапе, който отбеляза две попадения и спечели дузпа за френския тим след невероятен пробив и спринт през центъра. Той се превърна и в първия тийнейджър, който се разписва два пъти в мач от Световното след легендарния Пеле, който през 1958 вкарва два на Швеция във финала за първата световна титла на селесао. Антоан Гризман отбеляза от дузпа, а Павар вкара след невероятен удар с външен фалц. Този двубой беше и под номер 80 за Дидие Дешан начело на Франция и вече е селекционерът с най-много мачове с "петлите".

Попаденията за Аржентина отбелязаха Анхел Ди Мария и Меркадо. Голът на Ди Мария беше негов втори на световно, като и двата са отбелязани на 1/8-финал. В 93' влезлият като резерва Агуеро отбеляза трети гол във вратата на Лорис след перфектно центриране на Меси.

Всичко най-интересно за изразителната победа на Франция и головете от мача с Аржентина може да прочетете в SportLive.bg.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес